Multireferèndum català

multireferendum mossos urnes catalunya

 

LA LLIBERTAT NO ÉS DISCUTIBLE.

El dia 20 vaig baixar a la Seu per participar en la concentració convocada per les entitats urgellenques a favor del dret a decidir.
Vist l’escàndol democràtic perpetrat pel govern del Partit Popular, crec que el carrer era el lloc on havia d’estar qualsevol persona que es consideri progressista.
Al costat d’aquelles que pateixen la vulneració dels seus drets i llibertats fonamentals, tant les d’àmbit personal com les d’àmbit públic. Perquè hi ha dies en què cal plantar-se i dir prou.
Això no impedeix que quan sento la paraula nacionalisme, vegi dues puces discutint sobre quina d’elles és la propietària del mateix gos al qual li xuclen la sang.
Aquest és el motiu pel qual dono suport a un projecte polític que vol fer realitat una Unió Europea de veritat. Que vol convertir-la en una sola jurisdicció. D’aquesta manera no caldria seguir discutint si Catalunya forma part d’Espanya.

També secundo la proposta que cal donar veu i vot a tothom, com al multireferèndum.

Per això, l’any 2014 vaig donar suport al Multireferèndum català. Una iniciativa popular en què els Mossos d’Esquadra van aixecar 146 actes administratives, a diferents punts de Catalunya, per a la instal·lació d’urnes. Urnes segrestades, doncs, que es van poder recuperar després que la fiscalia de Barcelona arxivés les causes. Va considerar que no hi havia delicte.
De tota manera, les voluntats populars expressades en aquella consulta van ser ignorades pel Parlament. Van obviar que la convocatòria d’un referèndum és una qüestió política i no penal. Els interessos del poder de la pela es van veure amenaçats a causa de les preguntes del multireferèndum. Cultius i aliments transgènics. Dret a referèndum vinculant per a les iniciatives legislatives populars (ILP). Deute il·legítim. Control democràtic i directe de l’energia, així com d’altres qüestions locals.
Considero, doncs, que amb el procés s’està jugant amb els sentiments del poble. Volen amagar anys de retallades, econòmiques i de llibertat, així com d’una gran corrupció política. De tot això no en parlen els mitjans d’informació general, que ja sabem de qui són. Ho fan amb la finalitat que, els de sempre, puguin seguir xuclant-nos la sang amb plena impunitat.
És per aquest motiu que em mantinc proactiu al costat de les persones que lluiten contra la repressió i contra la corrupció, per poder canviar les lleis injustes amb què miren de collar-nos. A tots.

Publicada al Diari d’Andorra  (25/09/2017)

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.